Potrebno je:
za koru:- 6 jaja
- 6 kašika propasiranog kestena
- 6 kašika brašna
- kesica vanilin šećera
- so
za fil: - 100 gr maslaca
- 200 gr propasiranog kestena
- 100 gr šećera
- kesica burbon vanilin šećera
Priprema:
- Razdvojte belanca od žumanaca, pa belancima dodajte malo soli, umutite sneg. Žumanca penasto umutite sa šećerom, dodajte kesten, brašno. Lagano umešajte sneg od belanaca. Ispecite koru u podmazanom plehu. Kada je testo pečeno prevrnite ga na vlažnu koru, umotajte i ostavite da se ohladi. Prepolovite da dobijete dve manje kore.
Za fil: umutite maslac i kesten sa šećerom. Nafilujte svaku koru uzdužno. Odmah urolajte dva tanka rolata, svaki u posebnu krpu. Ostavite da se ohlade i secite na kolutove. Pospite šećerom u prahu. - Preuzeo sa: (torterecepti.rs)
Objavi komentar