Sastojci
- 5 kom žutanjaka
- 5 žlica šećera
- 5 žlica kipuće kipuće vode
- 5 žlica ošrog brašna
- 1 lica kakaa
- pola praška za pecivo
- 5 kom bjelanjaka
- 15 dkg margarina za kreme
- 15 dkg šećera u prahu
- 15 dkg mljevenih oraha
- 15 dkg mljevenih keksa Petit beaure
- 1 dcl Coca cole
- 1/2 dcl ruma
- 25 dkg čokolade za kuhanje
- 18 dkg margarina
- 1 žlica ulja
- malo tučenog slatkog vrhnja
Koraci pripreme
- 1 Pjenasto umiješati žutanjke i šećer pa dodati kipuću vodu, brašno i prašak za pecivo.
- 2 Izmiksati snijeg od 5 bjelanjaka i lagano ga umiješati u smjesu. Sve izliti u kalup za pečenje (30x18 cm iznutra) obložen alufolijom. Peći 20-tak minuta na 170°C (bez ventilatora ako ga imate). Pečeno tijesto ostaviti u otvorenoj pećnici da se ohladi a potom ga istresti na pladanj i ukoliti alufoliju.
- 3 Pjenasto umiješati omekšali margarin i šećer u prahu pa dodati orahe, kekse, Coca Colu i rum. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
- 4 U teflonskoj posudi otopiti čokoladu i margarin dodati ulje i tom glazurom preliti kolač. Ostaviti još malo na sobnoj temperaturi da se glazura ohladi pa staviti u hladnjak da se kolač dobro ohladi.
- 5 Ohlađeni kolač izrezati na kocke (oko 18 komada) i ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem. Preuzeo sa (dobrahrana.jutarnji.hr)
Objavi komentar