- TIJESTO
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 12 dkg maslaca
- 20 dkg šećera
- malo soli
- malo samljevenog cimeta
- naribane limunove korice
- 6 žumanjaka
- 6 bjelanjaka
- 15 dkg brašna
- KREMA
- 20 dkg gorkaste čokolade
- 2 jaja
- 40 dkg šećera u prahu
- 12 dkg kokosove masnoće ili maslaca
- 4 dcl ruma
Recept za čokoladne odreske
Priprema tijesta
- Lim obložite papirom za pečenje kojeg ste prethodno premazali maslacem.
- Čokoladu omekšajte na pari.
- Maslac izmiješajte sa polovicom količine šećera i začinima da se zapjeni, potom umiješajte žumanjke i omekšanu čokoladu.
- Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrst snijeg, pa mu dodajte prosijano brašno i napravite tijesto.
- Pećnicu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva.
- Tijesto pecite oko 20 minuta. Vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici.
- Tek pečeni kolač izvrnite na krpu, prerežite popola i pustite da se ohladi.
Priprema kreme
- Umiješajte jaja sa šećerom u prahu i prethodno naribanom čokoladom, a potom dodajte omekšani maslac i rum.
- Polovicu ohlađene kore prelijte dobivenom kremom i na nju položite drugu polovicu kore.
- Na drugu polovicu kore izlijte ostatak kreme.
- Kolač narežite na 20 – ak komada i ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi.
Izvor: Velika knjiga kolača, Cankarjeva založba
Objavi komentar