Jelačić torta
in
Torte
- on 13:13
- No comments
Sastojci
Biskvit:
100 ml vode
50 g šećera
100 g Nestle čokolade
150 g mljevenih oraha
100 g Petit Beurre, mljevenih
6 jaja
Fila:
200 g Nestle čokolade
900 ml vrhnja za šlag
Glazura:
100 g Nestle čokolade
200 ml vrhnja za šlag
Priprema
Na pari rastopimo Nestle čokoladu sa vodom i šećerom pa ostavimo da se ohladi.
Kada se ohladila, u otopljenu čokoladu dodamo smjesu mljevenih oraha i keksa.
Posebno istući 6 žutanjaka, a posebno 6 žumanjaka i sve dodati u prethodno napravljenu smjesu.
Izliti u kalup i peći 40 min na 200°C.
Ispečeni biskvit ohladiti na sobnoj temperaturi oko 1 sat, zatim ga prerežemo na pola i punimo filom
koju pripremimo na slijedeći način.
Odvojite 400 ml vrhnja za šlag i otopite sa Nestle čokoladom na pari.
Preostalih 500 ml čvrsto istući i dodati u ohlađenu rastopljenu čokoladu.
Kada smo jednu polovicu napunili filom, poklopimo sa drugom polovicom i hladimo 30 min u
frižideru, nakon čega glaziramo sa glazurom.
Za glazuru otopiti na pari 100 g čokolade sa 200 ml vrhnja za šlag. (gastro.hr)
Objavi komentar