Sastojci
Tijesto:
6 bjelanjaka
200 g šećera
200 g mljevenih lješnjaka
Krema:
6 žumanjaka
150 g šećera
6 žlica kuhane jake crne kave
150 g čokolade
1 žlica zlatnog sirupa ili meda
150 g maslaca
6 bjelanjaka
200 g šećera
200 g mljevenih lješnjaka
Krema:
6 žumanjaka
150 g šećera
6 žlica kuhane jake crne kave
150 g čokolade
1 žlica zlatnog sirupa ili meda
150 g maslaca
Priprema
Tijesto:
- Bjelanjke izraditi u čvrst snijeg, dodavati šećer malo po malo i dobro izmiksati.
- Pjenjačom dodati i mljevene lješnjake (prethodno tostirane i oguljene).
- Smjesu staviti u pleh obložen papirom i peći 20 minuta na 180°C.
- Ohladiti, pažljivo maknuti s papira i premazati kremom.
- Žumanjke izraditi sa šećerom, dodati kavu i kuhati na pari te paziti da posuda s kremom nije u kontaktu s vodom iz donje posude.
- Dodati rastopljenu čokoladu i zlatni sirup ili med, nastaviti kuhati dok se krema malo zgusne.
- Ohladiti pa dodati maslac, izmiksati i premazati po tijestu.
- Nazubljenom lopaticom za dekoraciju ukrasiti kolač, napraviti brazdice u kremi i po želji posuti šarenim jestivim mrvicama.
- Prije posluživanja dobro ohladiti.(www.gastro.hr)
Objavi komentar