Sastojci:
- konzerva tune u maslinovom ulju
- 1 konzerva kukuruza
- 3 žlice kapara
- 1 konzerva pelata
- 7 cherry rajčica
- 10 maslina
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- Sol, papar, maslinovo ulje
- Origano, bosiljak
- 300g špageta
- naranča
Priprema
Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite maslinovo ulje iz konzerve tune u posudu pa na njemu popržite luk narezan na kriške, dodajte češnjak narezan na ploškice, bosiljak, origano i cherry rajčice prerezane na pola pa kratko popržite. Luku dodajte pelate, lagano ih razlomite kuhačom i pustite da se pirjaju na laganoj vatri 10 min. posolite i popaprite.Nakon 10 min. dodajte isprani kukuruz, tunu, kapare i masline. Promiješajte, dodajte sok od pola naranče i pricekajte još 5 min.U umak dodajte špagete, dobro promiješajte i poslužite toplo. (gastro.hr)Sastojci
konzerva tune u maslinovom ulju
1 konzerva kukuruza
3 žlice kapara
1 konzerva pelata
7 cherry rajčica
10 maslina
1 luk
3 režnja češnjaka
Sol, papar, maslinovo ulje
Origano, bosiljak
300g špageta
naranča
1 konzerva kukuruza
3 žlice kapara
1 konzerva pelata
7 cherry rajčica
10 maslina
1 luk
3 režnja češnjaka
Sol, papar, maslinovo ulje
Origano, bosiljak
300g špageta
naranča
Priprema
- Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Ocijedite maslinovo ulje iz konzerve tune u posudu pa na njemu popržite luk narezan na kriške, dodajte češnjak narezan na ploškice, bosiljak, origano i cherry rajčice prerezane na pola pa kratko popržite.
- Luku dodajte pelate, lagano ih razlomite kuhačom i pustite da se pirjaju na laganoj vatri 10 min. posolite i popaprite.
- Nakon 10 min. dodajte isprani kukuruz, tunu, kapare i masline. Promiješajte, dodajte sok od pola naranče i pirjjate još 5 min.
- U umak dodajte špagete, dobro promiješajte i poslužite toplo. (gastro.hr)
konzerva tune u maslinovom ulju
1 konzerva kukuruza
3 žlice kapara
1 konzerva pelata
7 cherry rajčica
10 maslina
1 luk
3 režnja češnjaka
Sol, papar, maslinovo ulje
Origano, bosiljak
300g špageta
naranča
Priprema
Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
Ocijedite maslinovo ulje iz konzerve tune u posudu pa na njemu popržite luk narezan na kriške, dodajte češnjak narezan na ploškice, bosiljak, origano i cherry rajčice prerezane na pola pa kratko popržite.
Luku dodajte pelate, lagano ih razlomite kuhačom i pustite da se pirjaju na laganoj vatri 10 min. posolite i popaprite.
Nakon 10 min. dodajte isprani kukuruz, tunu, kapare i masline. Promiješajte, dodajte sok od pola naranče i pirjjate još 5 min.
U umak dodajte špagete, dobro promiješajte i poslužite toplo. (gastro.hr)
Objavi komentar