Kasato torta

http://stvarukusa.rs/sites/default/files/styles/400x400/public/recipe/main_images/kasato_torta_n.jpg 

Sastojci

  1. 300 g lomljenog keksa
  2. 150-200 g drobljenih oraha
  3. 150 seckanih žele-bombona u boji
  4. 150 g suvog grožđa (iz ruma)
  5. kesica vanilin-šećera
  6. 50-100 g seckanih suvih smokvi
  7. 50-100 g seckanih suvih urmi
  8. 200 g crne čokolade
  9. 250 g maslaca
  10. 250 g šećera u prahu
  11. oko 1 dl mleka
  12. 1-2 kašike ruma
Fil:
  1. 150 g maslaca
  2. 50 g šećera
  3. 50 g otopljene čokolade
Posipanje:
  1. malo kakaa

Priprema

1. Suvo grože očistite i potopite u rum da odstoji nekoliko sati. Očišćene smokve, urme i orahe naseckajte i stavite u jednu dublju posudu (možete jedan deo oraha i da sameljete). Sve pomešajte s oceđenim suvim grožđem i naseckanim žele-bombonama.
2. Keks izlomite i stavite u drugi duboki sud. Prelijte ga s ono malo toplog mleka i rumom pa pomešajte.
3. U duboku posudu stavite maslac, dodajte šećer i vanilin-šećer i mutite mikserom dok ne dobijete finu penastu masu.
4. Čokoladu rastopite i dodajte u maslac, mutite dok se ne sjedini. Suvo voće i keks spojte zajedno, promešajte, dodajte maslac s čokoladom i sve lepo sjedinite varjačom.
5. Kalup za tortu (može i duguljasti) nakvasite i prekrijte najlon folijom. Smesu za kasato tortu rasporedite u kalup, pritisnite dobro kako ne bi ostale šupljine. Prekrijte najlon folijom i stavite u frižider preko noći. Kad se ohladi i stegne, sklonite foliju i prevrnite je na tanjir za tortu.
6. Premažite celu toru kremom koji ste umutili od maslaca, šećera i otopljene čokolade. Pospite kakaom samo gornju stranu torte.
Napomena: Umesto krema, možete da umutite i šlag. (stvarukusa.rs)

Sastojci

300 g lomljenog keksa
150-200 g drobljenih oraha
150 seckanih žele-bombona u boji
150 g suvog grožđa (iz ruma)
kesica vanilin-šećera
50-100 g seckanih suvih smokvi
50-100 g seckanih suvih urmi
200 g crne čokolade
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
oko 1 dl mleka
1-2 kašike ruma
Fil:
150 g maslaca
50 g šećera
50 g otopljene čokolade
Posipanje:
malo kakaa

Priprema

1. Suvo grože očistite i potopite u rum da odstoji nekoliko sati. Očišćene smokve, urme i orahe naseckajte i stavite u jednu dublju posudu (možete jedan deo oraha i da sameljete). Sve pomešajte s oceđenim suvim grožđem i naseckanim žele-bombonama.
2. Keks izlomite i stavite u drugi duboki sud. Prelijte ga s ono malo toplog mleka i rumom pa pomešajte.
3. U duboku posudu stavite maslac, dodajte šećer i vanilin-šećer i mutite mikserom dok ne dobijete finu penastu masu.
4. Čokoladu rastopite i dodajte u maslac, mutite dok se ne sjedini. Suvo voće i keks spojte zajedno, promešajte, dodajte maslac s čokoladom i sve lepo sjedinite varjačom.
5. Kalup za tortu (može i duguljasti) nakvasite i prekrijte najlon folijom. Smesu za kasato tortu rasporedite u kalup, pritisnite dobro kako ne bi ostale šupljine. Prekrijte najlon folijom i stavite u frižider preko noći. Kad se ohladi i stegne, sklonite foliju i prevrnite je na tanjir za tortu.
6. Premažite celu toru kremom koji ste umutili od maslaca, šećera i otopljene čokolade. Pospite kakaom samo gornju stranu torte.
Napomena: Umesto krema, možete da umutite i šlag. (stvarukusa.rs)
- See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/kasato-torta.html#sthash.bU6YyzTa.dpuf

Objavi komentar