Sastojci
Kora:
2 kašike brašna
180 g šećera
100 g mlevenih oraha
3 belanca
pola kesice praška za pecivo
Preliv za koru:
150 g čokolade
100 ml vode
Fil:
4 žumanca
250 ml mleka
2 kesice želatina
3 kašike šećera
3 kašike ekstrakta mente
250 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Kalup premazati puterom, posuti brašnom i sipati smesu. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 *C. Skuvati preliv od čokolade i vode, a zatim preliti pečenu toplu koru i ohladiti. Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji. Žumanca umutiti sa šećerom, dodavati postepeno mleko i skuvati krem. U topao krem sipati želatin, promešati, a zatim dodati ekstrakt mente i ohladiti. Slatku pavlaku umutiti i dodavati po malo u fil. Dobro izmešati i premazati koru. Tortu ukrasiti po želji. (kuhinjica.rs)
Objavi komentar