Sastojci:
7 belanaca
150gr šećera
200gr kokosa
3 kašike brašna
Krem:
7 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika mleka
200gr margarina
Priprema:
Ulupajte šne od belanaca i šećera pa dodajte kokos i brašno pa sve sjedinite.
Okrugli kalup ili tepsiju pouljite i pobrašnavite pa istresite smesu i stavite da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohladjen biskvit presecite na dva dela. Pazite kad sečete jer je krto i drobi se, mekan je.
Možete peći dve kore.
Pomešajte žumanca, šećer i mleko pa stavite na paru da se kuva, mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa skroz ohladite. Ulupajte margarin pa dodajte ohladjenom kremu.
Isfilujte krem izmedju kora i okolo pa sa kokosom dekorišite tortu. Odgore pospite čokoladnim ljuspicama ili komadićima čokolade. (brzikolaci.com)
Objavi komentar