Sastojci
- 140 g margarina
- 140 g šećera
- 10 g vanil-šećera
- 6 jaja
- 140 g mlevenih lešnika
- 50 g čokolade
- 30 g kakaoa
- 30 ml ruma
Fil:
- 125 g maslaca
- 125 g šećera u prahu
- 10 g vanil-šećera
- 40 g čokolade
- 20 g kakaa
- 2 jajeta
Priprema
Mikserom penasto umutiti margarin, vanil-šećer i šećer. Dodati jedno po jedno žumance muteći dok se masa ne ujednači. Smanjiti brzinu miksera i dodati kakao, a zatim na pari rastopljenu čokoladu, i na kraju mlevene lešnike. Isključiti mikser i kašikom umešati čvrst sneg od belanaca. Umućenu masu izručiti u okrugli pleh prečnika 25 cm, podmazan margarinom i posut brašnom. Peći deset minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni C. Sniziti temperaturu na 200 stepeni C i peći još 20 minuta. Izvaditi iz pećnice i, kada se prohladi, izručiti je na okrugli tanjir za tortu. Poprskati testo rumom i sasvim ohlađeno namaziti debelim slojem fila.
Fil:
Mikserom penasto umutiti maslac, vanil-šećer i šećer u prahu. Staviti jedno jaje i nastaviti mućenje dok se krem ne sjedini, a zatim isto učiniti i sa drugim jajetom. Rastopiti čokoladu na pari, dodati je kremu, a onda dodati i kakao. Umućen krem staviti u frižider na pola sata, pa njime nafilovati tortu. (kuhinjica.rs)
Objavi komentar