Za koru:
2 jaja
10 kašika šećera
10 kašika ulja
10 kašika mleka
10 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
Žuti fil:
1 žumance
2dl mleka
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika margarina
Glazura od 100 gr čokolade i malo ulja.
Priprema:
Jaja ulupati sa šećerom pa dodati ulje, pa mleko, sve dobro izmešati, dodati brašno i prašak za pecivo pa ipeći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ohladiti koru pa iseći na pravougaonike 2×4 cm.
U mleko zakuvati razmućeno žumance, sešer i brašno sa malo mleka pa tako u vruće staviti margarin, dobro promešati pa skroz ohladiti. Biće čvrsto.
Na svaki pravugaonik staviti po kašikicu fila. Banane iseći na tri dela pa onda svaki deo na po pola, dobije se 6 polovina. Ja sam isekla 3 banane, imala sam 18 delova. Poredjati banane na fil, ravnu stranu dole.
Sve preliti crnom čokoladom, otopiti na pari ili u mikrotalasnoj sa malo ulja pa glazirati sa svih strana i išarati belom.
Objavi komentar