Sastojci
Kora:
6 belanaca
200 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
5 g praška za pecivo pola kesice
Srednji sloj:
200 g bele čokolade
Za fil :
6 žumanca
10 kašike šećera u prahu
250 g margarina
2 kašike vode
200 g oraha, iseckanih
Za glazuru :
100 g bele čokolade
3 kašike ulja
Priprema
Ulupajte belanca sa šećerom, da se šećer otopi pa dodajte mlevene orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo. istresite u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Narendajte belu čokoladu na sitno rende i kada izvadite vrelu koru, na nju nanesite čokoladu da se na kori otopi, pa ostavite da se hladi.
Kada izvadite koru u tako vruću rernu stavite orahe, rerna neka bude ugašena, da se orasi malo prosuše.
Ulupajte žumanca sa 5 kašika šećera. preostali šećer karamelizujte pa mu dodajte smesu od žumanca i margarin i neka se polako otapa sve zajedno.
kada se otopilo sjedinilo mešajući dodajte iseckane orahe pa kuvajte oko 2 minute, da se zgusne. nanesite ovu smesu preko bele čokolade i ostavite da se hladi.
Kada se potpuno ohladilo i steglo otopite belu čokoladu sa uljem pa premažite preko krema od oraha i ostavite da se stegne.
Pre sečenja zagrejte nož pa onda isecite kolač i poslužite.
Objavi komentar