Sastojci
1 l obranog mleka
200 g šećera
30 g želatina
100 g rogača
5 kesica šlaga
500 ml obranog mleka
100 g kupina
150 ml biljne pavlake
Priprema
Od litre mleka odvojiti deo mleka i u njemu razmutiti želatin iz kesice. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Ostatak mleka skuvati sa šećerom i dodati želatin u njega. Lagano razmutiti uz još malo kuvanja i ostaviti da se ohladi. Šlag iz kesice umutiti sa mlekom i spojiti sa smesom od mleka. Gotov fil podeliti na tri dela i u kalup obložen folijom ređati redom: na dno posuti malo rogača, deo fila, ponovo rogač i tako redom. Tortu dobro ohladiti, izvaditi iz kalupa i ukrasiti sa umućenom pavlakom i kupinama.
Iako je odnos belančevina, masti i ugljenih hidrata u skladu sa preporukama, dominiraju prosti ugljeni hidrati koji dovode do naglog skoka šećera u krvi. Zbog toga bi osobe obolele od šećerne bolesti i gojazne osobe na redukcionoj dijeti trebalo da svoje parče ove poslastice prepuste nekom drugom. (kuhinjica.rs)
Objavi komentar