Sastojci
Testo:
5 jaja
125 g šećera
125 g brašna
50 g kakaa
Fil:
3 jaja
75 g šećera
150 g margarina
150 g čokolade
1 pomorandža
75 g šećera u prahu
Glazura:
100 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema
Belanca ulupati sa šećerom, dodati, jedno po jedno žumance, a zatim umešati brašno i kakao. Uliti masu u kalup za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Gotov patišpanj preseći po širini da bi se dobile tri kore. Mutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari. Kada se zgusne,dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i umešati u ohlađenu smesu od čokolade. Celu pomorandžu staviti u blender, usitniti i dodati u krem. Krem promešati da bi se svi sastojci sjedinili i potom premazivati kore. Napraviti glazuru od ulja i čokolade, preliti preko torte i ostaviti da se stegne. Carsku čokoladnu tortu iseći, servirati i poslužiti. (kuhinjica.rs)
Sastojci
Testo:
Priprema- 5 jaja
- 125 g šećera
- 125 g brašna
- 50 g kakaa
- 3 jaja
- 75 g šećera
- 150 g margarina
- 150 g čokolade
- 1 pomorandža
- 75 g šećera u prahu
- 100 g čokolade
- 1 kašika ulja
Belanca ulupati sa šećerom, dodati, jedno po jedno žumance, a zatim umešati brašno i kakao. Uliti masu u kalup za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Gotov patišpanj preseći po širini da bi se dobile tri kore. Mutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari. Kada se zgusne,dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i umešati u ohlađenu smesu od čokolade. Celu pomorandžu staviti u blender, usitniti i dodati u krem. Krem promešati da bi se svi sastojci sjedinili i potom premazivati kore. Napraviti glazuru od ulja i čokolade, preliti preko torte i ostaviti da se stegne. Carsku čokoladnu tortu iseći, servirati i poslužiti. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/carska-cokoladna-torta.html#sthash.aIR7Mua2.dpuf
Objavi komentar