SMJESA
- 200 g narendanog badema
- 50 g ušećerene narančine korice
- 200 g mliječne čokolade
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 žlice soka od naranče
- ½ žličice začina za medenjake
- 1 vanilin šećer
Recept za božićne poljupce sa bademima
Smjesa za poljupce sa bademima
- Narendani badem pecite u teflonskoj tavi bez ulja dok ne dobije zlatno-žutu boju. Ispečeni narendani badem ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Dok se bademi hlade, usitnite ušećerenu narančinu koricu.
- Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje izlomite na kockice, pomiješajte ih i otopite na pari. U još vruću otopljenu čokoladu dodajte sok od naranče, vanilin šećer , začin za medenjake , pripremljene bademe i ušećerenu narančinu koricu i sve oprezno pomiješajte.
- Uz pomoć dvije žličicesmjesu položite na podlogu obloženu pek papirom i stavite u frižider da se ohladi najmanje 2 sata.
- U slast! Izvor: (kolaci.eu)
Objavi komentar