Priprema
Prokuvati šećer u vodi pa u topli sirup dodati margarin i vanilin šećer. Dobro promešati i ostaviti da se malo prohladi. Zatim u smesu dodati mlevene pržene lešnike i mleveni keks pa sve zajedno dobro sjediniti.
Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo smese umešati na pari otopljenu čokoladu, a u drugi sok i mlevenu koricu narandže.
Za glazuru otopiti i lepo sjediniti čokoladu, maslac i sok od narandže.
Na obrnutom plehu, površine premazane uljem, slagati smesu sledećim redom: čokoladna smesa, smesa s narandžom i odozgo glazura od čokolade.
Sastojci
- 100 ml vode
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 200 g prženih lešnika
- 200 g mlevenog keksa
- 150 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika soka od narandže
- 1 kašika mlevene korice narandže
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soka od narandže
- 20 g maslaca
Objavi komentar