Sastojci
Priprema
Krstasto zarežite dno svakog paradajza, pa ih prebacite u šerpu, prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoje oko 1 minut; zatim ih isperite tekućom vodom. Ovaj postupak služi da se ljuska paradajza lako oljušti. Oljuštite paradajze, isecite ih na male kocke i stavite u činiju. Sačuvajte sav sok od paradajza.
U posebnu šerpu stavite posoljenu vodu da provri i bude spremna za kuvanje testenine. Kuvajte špagete onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.
Uzmite široki tiganj i uključite ringlu na nisku temperaturu. Sipajte maslinovo ulje, dodajte beli luk i komadić ljute papričice. Pržite polako 10 minuta dok beli luk ne počne da dobija boju. Kada je beli luk mekan, dodajte paradajz i pojačajte vatru na maksimum. Stalno mešajte varjačom. U trenutku kada smesa počne da vri, kuvajte je još oko 10 minuta. Sos će se zgusnuti, a paradajz će početi da dobija još intenzivniju crvenu boju.
Kad su špagete kuvane, dodajte ih u tiganj. Vratite tiganj na vatru i dobro izmešajte špagete sa sosom. Na to dodajte još samo malo maslinovog ulja i rendani ili na listiće isečen parmezan i poslužite.
U posebnu šerpu stavite posoljenu vodu da provri i bude spremna za kuvanje testenine. Kuvajte špagete onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.
Uzmite široki tiganj i uključite ringlu na nisku temperaturu. Sipajte maslinovo ulje, dodajte beli luk i komadić ljute papričice. Pržite polako 10 minuta dok beli luk ne počne da dobija boju. Kada je beli luk mekan, dodajte paradajz i pojačajte vatru na maksimum. Stalno mešajte varjačom. U trenutku kada smesa počne da vri, kuvajte je još oko 10 minuta. Sos će se zgusnuti, a paradajz će početi da dobija još intenzivniju crvenu boju.
Kad su špagete kuvane, dodajte ih u tiganj. Vratite tiganj na vatru i dobro izmešajte špagete sa sosom. Na to dodajte još samo malo maslinovog ulja i rendani ili na listiće isečen parmezan i poslužite.
Napomena
Da biste dobili dobar paradajz-sos, najvažnije je da počnete sa izborom dobrog paradajza, dalje je postupak prilično jednostavan. Dakle, isprobajte što više vrsta paradajza. Ako ne možete da nabavite dobar paradajz, uzmite pelat. Proces će biti isti, samo pazite da uspostavite ravnotežu kiselosti i dodate pelatu malo šećera.hranazadusu
Objavi komentar