Poljupci s medom

Sastojci
 

Sastojci:

  • 250 g lešnika
  • 200 g šećera
  • 2 belanceta
  • 25 g kakao praha
  • 25 g meda
  • 70 g čokolade za kuvanje
  • 70 ml slatke pavlake
  • so 
  • Priprema
    Izblendirajte lešnike sa šećerom. Prebacite smesu u sud, dodajte med i prosejani kakao, pa dobro izmešajte. Belanca umutite u čvrst sneg s malo soli, pa ih deo po deo umešajte u smesu od lešnika, mešajući nežnim pokretima odozdo-nagore.

    Masu prebacite u poslastičarski špric s većim zvezdastim nastavkom, pa istiskujte ružice na pleh obložen papirom za pečenje, praveći veći razmak između njih (narašće tokom pečenja). Pecite keksiće oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade pre nego što ih sklonite s papira.

    Na pari rastopite čokoladu s pavlakom i ostavite da se hladi oko 2 sata. Kada se smesa dobro zgusnula, namažite po malo na dno pola količine keksića, poklopite preostalim i ostavite da malo odstoje pre posluženja. (hranazadusu.com)

Objavi komentar