Sastojci
♦ 2 kašike masti
♦ 600 g svinjetine
♦ kašika majčine dušice
♦ pola kašičice ljute paprike
♦ 250 g crnog luka
♦ 1 kašika maslaca
♦ 3 kašike meda
♦ 100 ml belog vina
♦ 1 čen belog luka
♦ 2 kašike gustina
♦ so, biber, biozačin
♦ 1/2 kg krompira
♦ 1/2 kg prokelja
Priprema
Zagrejte mast u velikoj šerpi i ispržite meso. Dodajte majčinu dušicu i ljutu papriku, pa kratko propržite. Nalijte vodom, dodajte začin od suvog povrća i krčkajte poklopljeno oko 45 minuta. Obarite krompir i prokelj u slanoj vodi. Oljuštite luk i, ako su glavice velike, presecite ih na četvrtinu. Zagrejte maslac i kratko prodinstajte luk. Dodajte med i vino i neka se krčka poklopljeno 10 minuta. Iseckajte beli luk i dodajte ga. Luk prespite u šerpu s mesom, dodajte malo vode i ostavite na vatri još 3 minuta.kurir-info.rs
Objavi komentar