Sastojci
- 9 kom jaja
- 18 žlica šećera
- 9 žlica ulja
- 9 žlica mlijeka
- 9 žlica gorkog kakaa
- 9 žlica brašna
- 1 1/2 kesica prašak za pecivo
- 30 dkg bijele čokolade
- 30 dkg crne čokolade
- 1/2 l vrhnja za šlag
- 125 g margarina
- 3 dl vode
- 7 žlica šećera
- 1 dl toplog mlijeka
- 1 žlica gorkog kakaa
Koraci pripreme
- 1 BISKVIT Peć ugrjati na 180 stupnjeva.3 žlice brašna,3 žlice kakaa i 1/2 kesice praška za pecivo prosijemo.Mikserom mutimo 3 jaja sa 6 žlica šećera sve dok smjesa ne postane blijedo žuta.Kada je smjesa postala blijedo žuta dodamo 3 žlice ulja,promiksamo i naizmjenice dodajemo mješavinu brašna,kakaa i peciva te 3 žlice mlijeka.Gotovu smjesu izlijemo u namašten i pobrašnjen kalup pa pečemo 20-25 minuta.Ovaj postupak ponovimo 3 puta jer nam trebaju 3 biskvitne kore(svaka biskvitna kora peče se zasebno).
- 2 KREMA Natrgamo bijelu i crnu čokoladu,prelijemo slatkim vrhnjem te na laganoj vatri mješamo dok se sva čokolada ne otopi i smjesa postane glatka.Pred sam kraj dodamo na kockice narezan margarin.Sve promješamo dok se margarin ne otopi a smjesa postane glatka i sjajna.Bilo bi dobro da pripremljena krema odleži preko noći(može u hladnjaku) jer je smjesa dosta rijetka i treba joj vremena da se zgusne.
- 3 SIRUP Kuhajte 3 dl vode zajedno sa 7 žlica šećera 4-5 minuta.za to vrijeme ugrijte 1 dl mlijeka i u njemu otopite 1 žlicu gorkog kakaa.Smjesu od mlijeka i kakaa dodajte u vodu i šećer te nastavite kuhati na laganoj vatri još 2-3 minute tj.dok se sve lijepo ne poveže.
- 4 SLAGANJE Na željeni tanjur stavimo jednu biskvitnu koru te je natopimo sirupom.Zbog ovog sirupa torta bude sočnija a sa time i ukusnija.Na biskvit stavimo kremu,izravnamo je te prekrijemo drugim biskvitom i ponavljamo postupak.Tortu možete dekorirati po želji.Ja sam u ovom slučaju koristila marcipan od kojeg sam radila ružice i kale.Napravljeno cvijeće slagala sam po vrhu torte,a od ostatka kreme, špricom za ukrašavanje sam napravila košaru.
Objavi komentar