Sastojci
- 1 količina osnovnog tijesta za pizzu
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 pileća prsa, bez kostiju i kože
- 1 zelena paprika
- 4 žlice pesta od sušenih rajčica
- 20 dkg mozzarelle
- 4 žlice nasjeckanog peršina
- svježe mljeven papar
- 1 istučeno jaje za premazivanje
Priprema
- Piletinu narežemo na komadiće. Papriku očistimo od sjemenki i nasjeckamo na komadiće. Mozzarellu ocijedimo i narežemo na kockice.
- Tijesto razvaljamo u četiri kruga promjera 23 cm. Prebacimo u namašćene limove za pečenje.
- Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
- Zagrijemo u tavi jednu žlicu ulja i popržimo piletinu i zelenu papriku, miješajući oko 5 minuta. Izvadimo iz tave i ostavimo da se hlade.
- Preko polovice svakog tijesta premažemo pesto od rajčice ali ne do ruba. Na to stavimo piletinu, zelenu papriku, mozzarellu i peršin te obilno popaprimo.
- Rubove tijesta premažemo istučenim jajetom.
- Nenamazanu polovicu preklopimo preko nadjeva tako da čvrsto prstima spojimo tijesto. Premažemo preostalim maslinovim uljem i pečemo u trajanju od 20 do 25 minuta. Poslužimo odmah.
Izvor: (gastro.hr)
Sastojci
1 količina osnovnog tijesta za pizzu3 žlice maslinova ulja
6 krišaka slanine
1 pileća prsa, bez kostiju i kože
1 zelena paprika
4 žlice pesta od sušenih rajčica
20 dkg mozzarelle
4 žlice nasjeckanog peršina
svježe mljeven papar
1 istučeno jaje za premazivanje
Priprema
- Slaninu nasjeckamo. Piletinu narežemo na komadiće. Papriku očistimo od sjemenki i nasjeckamo na komadiće. Mozzarellu ocijedimo i narežemo na kockice.
- Tijesto razvaljamo u četiri kruga promjera 23 cm. Prebacimo u namašćene limove za pečenje.
- Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.
- Zagrijemo u tavi jednu žlicu ulja i popržimo slaninu, piletinu i zelenu papriku, miješajući oko 5 minuta. Izvadimo iz tave i ostavimo da se hlade.
- Preko polovice svakog tijesta premažemo pesto od rajčice ali ne do ruba. Na to stavimo slaninu, piletinu, zelenu papriku, mozzarellu i peršin te obilno popaprimo.
- Rubove tijesta premažemo istučenim jajetom.
- Nenamazanu polovicu preklopimo preko nadjeva tako da čvrsto prstima spojimo tijesto. Premažemo preostalim maslinovim uljem i pečemo u trajanju od 20 do 25 minuta. Poslužimo odmah. (gastro.hr)
Objavi komentar