Priprema:
Sipati 2 dcl mleka i 6 kasika secera u vecu serpu i ostaviti da provri. U to dodati 200g cokolade, 125g margarina i 500g mlevenih oraha. Od ove smese pomocu folije oblikovati salamicu kao na slici. ZUTI FIL: Staviti da provri 6dcl mleka. U drugoj posudi izmesati: 6 zumanaca, 6 kasika brasna i 3 kasike secera i to umutiti sa malo mleka. Skuvati kao puding. Kada se ohladi dodati 250g umucenog margarina ili maslaca sa 250g prah secera. Dobro umutiti. BRAON KORA: Umutiti penasto 5 belanaca sa 5 kasika secera. U to postepeno dodavati 5 umucenih zumanaca, 2 kasike brasna, 100g mlevenih oraha. Voditi racuna da ne padnu belanca. Ispeci koru u duplo manjem plehu nego sto je onaj za rernu, tzv. pleh za djuvec (uzi i od lazanjere). BELA KORA:Umutiti 6 belanaca sa 6kasika secera,6 kasika brasna i 2 kasike ulja. Peci u malo manjem pleh nego prethodnu braon koru. Kada su kore ispecene i ohladjene filovati sledecim redom: salamica, zuti fil, bela kora, zuti fil, braon kora, zuti fil. Narendati odozgo cokoladu ili vec ukrasiti po zelji.
Izvor: hranazadusu.com
Objavi komentar