Sastojci:
- 100 gr putera
- 150 gr čokolade
- 100 gr šećera u prahu
- 2 kašike brašna
- 4 jaja
Fil:
- 350 gr čokolade
- 1/2 l slatke pavlake
- 3 kašike ruma
- 3 kašike šecera u prahu
Ukrašavanje
- 50 gr čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutiti puter i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmešati. Na kraju dodati čvrst sneg od belanaca i lagano izmešati varjačom. Veliki pleh obložiti pek papirom, sipati pripremljenu smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.Ohladjenu koru preseći na pola. Čokoladu izlomiti na manje komade, pomešati sa slatkom pavlakom i kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata. U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još malo mutiti.Na tacnu staviti koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom.
Izvor: gasstrocity.blog.rs
Objavi komentar