Priprema:
Belu čokoladu istopite na pari, pa je pomešajte sa 2 dl zagrejane slatke pavlake, likerom i puterom isečenim na komadiće. Dobro izmešajte krem, pa ga prebacite u frižider na 1 sat. Razbijte jaja odvajajući žumanca od belanaca; žumanca umutite sa šećerom i malčice soli, pa im dodajte 2 kašike hladne vode, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i kakao i dobro promešajte. Belanca umutite u sneg i umešajte ih u smesu od žumanaca. Smesu sipajte u pleh dimenzija 22x30 cm obložen papirom za pečenje i pecite koru 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C.
U međuvremenu, mikserom izmutite krem od bele čokolade iz frižidera. Sa pečene kore odstranite papir i odmah je prekrijte vlažnom krpom i urolajte u rolat; odmotajte koru, pa je namažite izmućenim ganašom od bele čokolade. Urolajte čvrst rolat, uvijte ga u streč foliju i prebacite u frižider da se hladi.
Pomešajte na pari istopljenu čokoladu za kuvanje sa preostalom slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa ostavite taj ganaš da se ohladi. Njime premažite pripremljeni rolat i ukrasite ga, ako želite, seckanim kandiranim koricama pomorandže.
U međuvremenu, mikserom izmutite krem od bele čokolade iz frižidera. Sa pečene kore odstranite papir i odmah je prekrijte vlažnom krpom i urolajte u rolat; odmotajte koru, pa je namažite izmućenim ganašom od bele čokolade. Urolajte čvrst rolat, uvijte ga u streč foliju i prebacite u frižider da se hladi.
Pomešajte na pari istopljenu čokoladu za kuvanje sa preostalom slatkom pavlakom i šećerom u prahu, pa ostavite taj ganaš da se ohladi. Njime premažite pripremljeni rolat i ukrasite ga, ako želite, seckanim kandiranim koricama pomorandže.
Izvor: www.hranazadusu.com
Objavi komentar