Sastojci:
- 7 jaja
- 200 gr šećera u prahu
- 200 gr kokosova brašna
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 250 gr maslaca
- 300 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Bjelanca odvojimo od žumanaca, pa ih mutimo sa 7 kašika šećera u čvrst snijeg.
- Bjelancima dodamo kokosovo brašno, lagano promješamo i istresemo u tepsiju.
- Pečemo 15-ak minuta samo toliku da primi zlatnu boju.
- U medjuvremenu žumanca mutimo na pari 15 minuta, pa dodamo ostatak šećera u prahu i čokoladu za kuhanje.Mješamo sve dok se čokolada ne istopi.
- Kad se krema ohladi, dodamo maslac i sve lijepo sjedinimo.
- Na koru od kokosa nanesemo kremu, pa premažemo umućenim šlagom. Uživajte. Vrlo brzo se priprema, a veoma je ukusna.
Izvor: kuvajmo-blogovski.com
Objavi komentar