Sastojci :
- 1 cela i 1/4 šolje mleka
- 3 jaja
- 1/3 šolje putera od kikirikija
- 3/4 šolje šećera
- 1 1/2 šolja slatke pavlake
- 1 kašika arome od vanile
- 4 kašike neslanog pečenog kikirikija
- na vrh noža soli
Priprema :
Pomešajte mleko, šećer i so i kuvajte dok ne provri. Jaja umutite mikserom i polako u njih ulivajte mleko neprestano muteći. Vratite tu smesu na vatru i lagano kuvajte vodeći računa da se ne uhvati na dno šerpe. Kada postane gusta, skinite je s vatre i umešajte kikiriki puter, a zatim je ostaviti u frižider da se ohladi na 3-4 sata. Umućenu slatku pavlaku i aromu vanile umešajte u masu od kikirikija i mutiti mikserom. Prebacite je u plastičnu kutiju za zamrzavanje, i ostavite u hladnjaku da odstoji par sati. Prilikom služenja, porciju pospite sitno seckanim kikirikijem i po želji topingom od čokolade.Izvor: ilovezrenjanin.com
Objavi komentar