Sastojci:
za koru:
- 6 jaja 240 g šećera 180 g brašna
- 140 g margarina
za fil:
- čaša je od jogurta (180 ml)
- 2 čaše šećera
- 1 čaša vode 300 g mlevenih oraha 3 štangle čokolade 240 g margarina
za glazuru:
- 4 štangle čokolade malo ulja malo mleka
Priprema:
- Umutite 6 belanca uz postepeno dodavanje šećera. Dodajte žumanca i penasto umutite. Dodajte brašno i rastopljen i prohladjen margarin. Lagano sjedinite špatulom i izlijte masu u podmašćen pleh dimenzija približno 40x30. Vreme pečenja prilagodite svojoj rerni, bitno je da testo ostane žuto, proverite čačkalicom da li je pečeno.
- Pečeni patišpanj ostavite da se ohladi pa ga prebacite na poslužavnik, isecite krajeve i poravnajte ga. Krajeve patišpanja izmrvite u posebnoj činiji.
- Za fil ušpinujte lagano šećer sa čašom vode, pustite da vrije oko 15-ak minuta. Dodajte čokoladu izlomljenu na kocke, mešajte da se čokolada otopi i odmah prelijte preko mlevenih oraha. Promešajte da se lepo sjedini. Margarin penasto umutite mikserom pa sjedinite sa smesom od oraha i dobro izmiksajte.
- Na patišpanj rasporedite polovinu fila, posipajte mrvice od biskvita i odozgo nanesite preostali fil. Poravnajte nožem i ostavite da se stegne pa ga prelijte glazurom od topljene čokolade.
- Dobro ohladite i secite štanglice oštrim nožem.
Izvor: omiljenirecepti.blogspot.com
Objavi komentar