Brz j jednostavan recept za čiz kejk. Čiz kejk je trostruko uživanje za ljubitelje slatkog zalogaja.
Sastojci:
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 100 g maslaca
- 150 ml mleka
Bela krema:
- 500 g ella sira
- 500 ml biljne pavlake
- 50 ml vode
- 25 g želatina
- 200 gr šećera u prahu
- 30 g vanilin šećera
Voćna krema:
- 450 g crvenog voća
- 100 ml vode
- 25 g želatina
- 50 ml vode
- 150 g šećera
Priprema:
Voće kuvati sa šećerom oko 10 min i skinuti sa ringle. Želatin ostaviti da nabubri u vodi pa ga zagrejavati dok ne postane tečan i dodati u voće. Ostaviti da se ohladi.Maslac rastopiti i umutiti mikserom sa mlekom i plazma keksom. Okrugli kalup obložiti pek papirom pa staviti smesu maslaca i keksa.
Posebno umutiti slatku pavlaku, sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Dodati i želatin po istom postupku i još jednom sve izmiksirati. Beli krem preliti preko podloge od keksa.
Kada se crveni krem malo ohladio, rasporediti ga preko belog krema. Ovako pripremljen čik kejk ostaviti u frižider da se ohladi i stisne oko 8 sati.
Izvor: kuhinjarecepti.com
Objavi komentar