Kora:
- 1 casa 2dl kiselog mlijeka
- 1 casa ulja
- 5 kasika secera
- 2 kasike kakaa
- 6 kasika brasna
- 5 kasika oraha
- 1 kasikica sode bikarbone
sve navedene sastojke sjedinit izmijesat i ispec koru u okruglom kalupu
Krema:
- 1l mlijeka
- 14 kasika secera
- 7 kasika gustina
- 250g cokolade
- 250g margarina/putera
- oraha po zelji
Secer uprzit i kad dobije finu karamel boju dodati mlijeko kad se secer istopi dodat umucen gustin uz stalno mijesanje skuhati u finu gustu masu.. popoloviti i u jedan dio dodati cokoadu, a u drugi dio oraha po zelji … Kad se ohaladi dodati u svaki dio po pola margarina/putera dobro izmiksat. Na koru staviti svjetliju pa tamnu kremu ostavit u frizideru najbolje preko nocu ujutro skinuti kalup i ukrasiti po zeljI.
Izvor: namirnice.ba
Objavi komentar