Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 1kašika ulja
- 1 kašika vrele vode
- malo praška za pecivo
- 5 kašika brašna
Narandžasti fil:
- 1 l Mirinde
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- narandžasta boja za kolače
- 150 g petit ber keks
- mleko po potrebi
Beli fil:
- 6 kašika gustina
- 6 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 200 g margarina
- 200 g čokolade
- 90 g margarina
- 3 kašika ulja
Priprema:
Belanaca ulupati u čvrsto šne, u drugoj činiji umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećer, kašiku ulja, kašiku vrele vode, malo praška za pecivo pa u to dodati brašno zatim lagano varjačom dodati šne od belanaca. Peći na 200 stepeni 10 minuta.Narandžasti fil: U 100 ml mirinde umutiti puding od vanile sa šečerom, malo narandžaste boje za kolace. 900ml Mirinde staviti u šerpu pa u tome skuvati puding. Vreo fil staviti na biskvit, zatim keks petit ber umakati u mleko i slagati na vreo puding.
Beli fil: Gustin i šećer umutiti u 100 ml mleka a 400ml mleka staviti u šerpu i kad mleko provri skuvati u njemu smesu sa gustinom i šećerom. U ohladjen puding dodati penasto umućeni margarina pa sve fino umutiti i preliti preko petit keksa. Zatim otopiti čokoladu i šećer, dodati ulje. Prohladiti i preliti preko belog fila. Ukrasiti po želji.
Objavi komentar