Sastojci za podlogu:
- 80 gr mljevenog keksa
- 80 gr przenih mljevenih ljesnika
- 50 gr maslaca
- 50 gr cokolade
- soka od narandze po potrebi
Za kremu:
- 500 gr mascarpone sira
- 200 gr cokolade sa drobljenim ljesnicima
- 200 gr mljevenih przenih ljesnika
Za kuglice:
- 100 gr mljevenih przenih ljesnika
- 100 gr maslaca
- 100 gr tamne cokolade
- mljeneg keksa po potrebi
Za glazuru:
- 100 gr cokolade
- 0,5 dcl vrhnja za slag
- Za dekoraciju:
- kuglice i slag pjena
Priprema:
- Cokolada i maslac se otope na pari, dodaju se ljesnici i keks i po potrebi se doda malo tijesta da bi se dobila masa koja se moze ravnomjerno rasporediti na dno kalupa.
- Cokoladu otopiti na pari, dodati je siru i ljesnicima, sjediniti sastojke i polovinu te kreme istresti preko podloge.
- Maslac i cokoladu otopiti na pari, dodati je ljesnicima i potom dodavati mljeveni keks po potrebi dok se nedobije masa od koje se mogu oblikovati kuglice.
- Oblikovati kuglice i redati preko kreme.
- Praviti mali razmak izmedju kuglica (ostat ce malo mase koju mozete iskoristiti za dekoraciju).
- Kuglice prekriti sa drugom polovinom kreme.
- Zagrijati vrhnje i dodati mu cokoladu.
- Mijesati dok se cokolada ne otopi i istresti preko kreme.
- Tortu dekorisati slag pjenom i kuglicama koje ste napravili od ostatka smjese.
- Tortu ostaviti par sati u frizider, a potom je sjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!
Objavi komentar