Sastojci:
- keksi Petit Beurre
- I - krema: 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca
- II - krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade
- malo ruma
Priprema:
- Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.
- Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu. Kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute. U vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa.
- Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu. Kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!
Objavi komentar