Sastojci:
- Rafaelo oblande + nekoliko listova obične oblande,
- 800 g šećera,
- 200 ml vode,
- 250 g putera,
- 600 g mleka u prahu,
- 100 g bele čokolade,
- 100 g mlečne čokolade,
- Lešnici.
Priprema:
800 g secera i 200 ml vode stavite na šporet.Ostavite da vri 10 minuta. U dubljoj posudi penasto umutite 250 g putera sa 600 g mleka u prahu. Ušpinovani i vruć sirup lagano malo po malo sipati u umućenu smesu. Lagano mutite mikserom, pa dok sipate ušpinovan šećer pojačavajte brzinu dok se masa ne sjedini. Podeliti je na dva dela. U jedan deo dobijene mase dodajte otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu mlečnu čokoladu. Oblande za rafaelo nafilujte crnim filom, i u svaku kuglicu stavite po lešnik. Poklopite ravnom oblandom, okrenite da ona bude sa donje strane, pa sipajte beli fil u udubljenja rafaelo oblande, dok ih ne popunite. Preko stavite još jednu običnu oblandu. Ostavite da odstoji par sati u frizideru, pa oblande isecite na štanglice.
Izvor: (fb.stranica Najbolji-recepti).
Objavi komentar