Priprema:
Zamesiti mleveni keks, orah sa rastopljenim maslacem, ako je potrebno dodati i neku kašiku mleka. Formirati podlogu na okrugloj tacni (prečnika 24-26cm).Oko podloge staviti obruč od kalupa za tortu. Preko podloge poređati oprane i očišćene jagode u jednom sloju(oko 2/3 jagoda). Umutiti slatku pavlaku uz dodatak šećera u prahu i venilin šećera. U umućenu slatku pavlaku dodati kiselu pavlaku, koricu i sok od jednog manjeg limuna. U lepo sjedinjenju kremu dodati 2o g želatina pripremljenog prema uputstvu sa ambalaže. Kremu preliti preko podloge sa jagodama i ostaviti u frižideru 2 sata da se krema učvrsti. Prokuvati 250 ml vode sa 3 kašike šećera i prohladiti. U vodu dodati ostatak jagoda naseckan na polovine i 10g želatina pripremljenog prema uputstvu sa ambalaže. Jagode u slatkom sirupu rasporediti preko očvrsle torte pa celu tortu dobro ohladiti. Pred služenje torte skinuti obruč kalupa...
Izvor: hranazadusu.com
Objavi komentar