Sastojci:
Bijela kora:
- 6 belanjaka
- 6 kasika šećera
- 6 kasika brašna
- 1 kasika ulja
- pola praška za pecivo
Tamna kora:
- 6 žumanjaka
- 6 kasika šećera
- 6 kasika brašna
- 2 kasike kakaa
- 5 kasika mleka
- 1 kasika ulja
- pola praška za pecivo
Priprema:
Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog,dobice se kora kao sahovska tabla ispeci koru i ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm oko 20 minuta na temperaturi od 180 C.
Preljev:
- 0,3 l mlijeka
- 3 kasike šećera
- Prokuvati i vruće preliti po hladnom biskvitu
Krema:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od čokolade
- 10 kasika šećera
- 200 g margarina
Izvor: (fb.stranica Recepti za torte i kolace )
Objavi komentar