Sastojci
Biskvit
|
Krema
|
Posip
|
Način pripreme
- Umutite 6 žumanaca sa 100g šećera, sokom i korom od limuna i dodajte vanilin šećer.
- Ovoj pjenastoj masi dodajte 100g mljevenih badema, snijeg od 6 bjelanaca i 50g mrvica.
- Masu sipajte u podmazan kalup i pecite je u vreloj rerni.
- Kad torta bude pečena, rashladite je i isjecite u tri lista.
- Svaki list premažite istim kremom, a na kraju tortu pospite oljuštenim sjeckanim bademom ili sa ribanom čokoladom.
- Krem za tortu: umutite 4 žumanceta sa 150g šećera i jednom supenom kašikom brašna, sve to sipajte u vrelo mlijeko i kuhajte na pari, neprestano miješajući.
- Kad krem bude dovoljno gust, sklonite ga sa vatre i dodajte mu 200g umućenog maslaca, dobro ga umješajte pa sipajte u krem čašicu likera maraskina koji će mu dati izvrstan ukus.
Objavi komentar