Sastojci:
Tijesto:
- 8 bjelanjaka
- 12 žlica šećera
- 10 zlica brasna
- Temeljna krema:
- 8 zumanjaka
- 10 zlica secere
- 40 dag margarina
Krema od vanilije:
- 4 dl mlijeka
- 1 puding od vanilije1 zlica brasna
- vanilin secer
- 1 zlica secera
Krema od cokolade:
- 4 dl mlijeka
- 1 puding od cokolade
- 1 zlica brasna
- cokolada u prahu
- 1 zlica secera
Premaz:
- 1 slag pjena
Priprema tijesta:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i dodati secer, te na kraju lagano umijesati brasno. Uliti u namasteni lim i peci na 150 °C.Priprema temeljne krema:
Na pari gusto skuhati zumanjke pjenasto umucene sa secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.Priprema od vanilije:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, vanilin secer i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati polatemeljne kreme.Priprema krema od čokolade:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, cokoladu u prahu i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati preostalu temeljnu kremu.Priprema:
Slag pjenu pripremiti s mlijekom prema uputi na poledini vrecice.
Postupak:
Ohladeno tijesto premazati kremom od cokolade, poravnati i ostaviti oko 15 minuta u hladioniku da se stegne, zatim kremom od vanilije i sve premazati slag pjenom. Ostaviti u hladioniku do iduceg dana da se dobro ohladi. Rezati na vece kocke.Izvor: (dobar-recept.blogspot.com).
Objavi komentar