Sastojci
ZA KORE
- 10 jaja
- 10 kasika secera
- 8 kasika orasa
- 4 kasike brasna
- 1 prasak za pecivo
Za prelivanje kora:
FIL
- 500 gr slaga u prahu( ja sam koristila C slag)
- 6 dcl kisele vode
- 700 gr kisele pavlake
- 250 gr secera u prahu
- 300 gr mlevene plazme
Način pripreme
- Ulupati 5 belanaca u cvrst sneg i postepeno dodavati 5 kasika secera i mutiti da se secer otopi.
- Dodati 5 zumanaca jedno po jedno neprekidno muteci mikserom.
- Nakon toga umesati 4 kasike mlevenih orasa, 2 kasike brasna pomesanog sa pola praska peciva. Sve to lagano promesati varjacom.
- Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje, i peci na 200 stepeni da porumeni.
- Ja sam pekla u velikoj tepsiji 30 puta 30 cm, a vi mozete i u manjoj. Onda ce vam biti visa torta.
- Od preostalog materijala ispeci jos jednu koru....
FIL
- Umutiti slag sa 6 dcl kisele vode. Kiselu pavlaku, plazmu i secer u prahu izmesati, i u to dodati 6 kasika ulupanog slaga. Sve dobro sjediniti.
FINALNI POSTUPAK
- Koru staviti na tacnu i preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, premazati polovinom fila, i na fil polovinu slaga. Preklopiti drugom korom i nju preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, drugom polovinom fila, i drugom polovinom slaga.
- Ja sam na svako parce ubola malu dekoraciju od topljene cokolade.
Izvor: (
domacica.net).
Objavi komentar