Sastojci:
Tijesto:
- 3 zumanjka
- 3 zlice secera
- 3 zlice brasna
- 1/2 praska za pecivo
- 1 zlica kakaa
- 3 zlice tople vode
- 3 bjelanjka
Krema:
- 5 dl slatkog vrhnja
- 1 zelatina u prahu
- 20 dag cokolade
- 2 - 3 kapi ulja
- 1/4 margarina
- 1 dl vode
Priprema:
- Zumanjke i secer pjenasto umutiti dodajuci vodu. Lagano umijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom, dodati snijeg od bjelanjaka. Ispeci dvije kore biskvita u velikom limu.
- Istuci slatko vrhnje i umijesati zelatinu pripremljenu prema uputi na poledini vrecice.
- Cokoladu, vodu, ulje i margarin otopiti na pari.
Postupak: - Biskvitnu podlogu premazati polovicom pripremljene kreme. Kremu dobro poravnati i preliti premazom od cokolade. Kad se cokolada stisne premazati preostalom kremom i na nju poloziti drugu biskvitnu podlogu. Kolac preliti cokoladnom glazurom.
Izvor: (
dobar-recept.blogspot.com).
Objavi komentar