Sastojci:
Kora (sastojci za jednu, trebaju tri):
- 3 belanca
- 3 kašike šećera
- 3 ravne kašike brašna
- 2 kašike kakaa
Premaz za kore:
Fil:
- 9 žumanaca
- 4 kašike šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 500 gr čokolade za kuvanje
Dekoracija:
Priprema:
- Kore: umutiti 3 belanca pa postepeno dodavati 3 kašike šećera, nastaviti sa mućenjem, zatim dodati 3 kašike brašna i 2 kašike kakaa, smesu dobro sjediniti i izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći koru na 180°C. Tako pripremiti još 2 kore.
- Fil: umutiti žumanca sa šećerom. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku. Sjediniti umućena žumanca i slatku pavlaku. Čokoladu otopiti na pari, ostaviti da se malo prohladi, pa je dodati u smesu od žumanaca i pavlake, pa sve lepo sjediniti.
- Filovanje torte: kora (premazana marmeladom)- fil – kora (premazana marmeladom) fil – kora (premazana marmeladom) – fil. Odozgo narendati čokoladu.
Objavi komentar