Sastojci:
Biskvit- 4 jaja
- 6 kašika šećera
- 20 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 4 kasike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 0,5 l slatke pavlake
- 300 g čokolade za kuvanje
Izrada biskvita
Žumance i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca (belanca dodati polagano, ne mikserom). Peći na 180°C oko 20 min… zavisi od pećnice… proveriti čačkalicom kad je pečeno.
Izrada kreme:
Slatku pavlaku, čokoladu zagrejte na laganoj vatri (mešajući polagano) dok se čokolada ne istopi.
Pečeni biskvit izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta retka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema..
Izvor: (Recepti za torte i kolace facebook.com )
Objavi komentar