Sastojci
BISKVIT
- 6 žumanjaka,
- 10 kasika šećera,
- 2 dcl mlijeka,
- 1 dcl ulja,
- 1 dcl jogurta,
- 100 gr. mljevenih oraha,
- 16 kasika brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 kasike čokolade u prahu,
- 6 bjelanjaka
FIL
- 1,2 l mlijeka
- 3 pudinga od čokolade
- 6 kasika gustina
- 10 kasika šećera
- 100 gr. margarina
- 100 gr. tamne čokolade
- 2 dcl. slatke pavlake
Način pripreme
BISKVIT
Prvo napraviti snijeg od bjelanjaka.Pjenasto umutite žumanjke i šećar, dodajte ostale sastojke, snijeg od bjelanjka umješajte na kraju lagano kasikom. Pecite u podmazanoj tepsiji promjera 36 sa 42, na 170 stupnjeva, nekih 20-ak min. Ohladite biskvit i prerežite, da dobijete dvije tanje kore.....FIL
Skuvati fil u vruće dodati čokoladu, izmješati da se cokolada istopi i ohladiti. U hladno dodati margarin i prethodno ulupanu slatku pavlaku. Biskvit staviti na tacnu i preliti sa čokoladnim mlijekom u koji smo dodali 3 kasike cokoladnog likera....namazati kremom i poklopiti drugim biskvitom, koji takođe natopimo čoko mlijekom i likerom.Meni je otislo za dve kore 4 dcl cokoladnog mljeka i 6 kasika likera. Kolač možete preliti čokoladnom glazurom ili sa 500 ml ulupane slatke pavlake i ukrasiti po želji.
Izvor: (domacica.net).
Objavi komentar