POTREBNO:
Za beze podlogu: - 12 bjelanjaka
- 20 dag šećera
- 2 žlice jabučnog octa
Za kremu:
- 12 žumanjaka
- 15 dag šećera
- 2 vanilin šećera
- 7 dl mlijeka
- 18 dag brašna
- 25 dag margarina
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 2 dl vrhnja za šlag
- I još: veće pakiranje pettit keksa + 2 dl vrhnja z ašlag
PRIPREMA:
- Za beze kore miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada i šećer i ocat te još jednom dobro promiksati. Raditi ovo u većoj posudi jer je količina oveća Izliti smjesu na veliki lim na papir za pečenje, poravnati pa peći/sušiti u pećnici na 160ºC 1 sat i 15 min. Sa pečene i ohlađene kore pažljivo odstraniti papir za pečenje, pa koru prerezati na dva ista dijela.
- Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom, dodavati postepeno brašno i oko 2 dl mlijeka. Preostalo mlijeko staviti kuhati na paru, pa kada zakuha uliti polako smjesu od žumanjaka. Kuhati uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin, kremu podijeliti na pola, pa u jedan dio umiješati kuhačom čvrsto tučeno vrhnje za šlag a u drugi dio otopljenu čokoladu.
IZRADA:
- Prvi dio beze kore premazati žutom kremom, složiti preko nje kekse kratko namočene u mlijeko, preko keksa sloj šlaga. Slijedi drugi dio beze kore, smeđa krema, keksi pa šlag. Ukrasiti čokoladnim strugotinama i poslužiti dobro rashlađeno.
Izvor (
recipeci.com).
Objavi komentar