Sastojci
Za koru:
- 100 g čokolade
- 100 g kornfleksa
- 10 g instant kafe
- 100 ml soka od jabuke
Za puslice:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 30 g iseckanih badema
Za fil:
- 300 g maskarpone sira
- 200 ml biljne pavlake
- 1 kesica želatina
- 15 g instant kafe
- 50 ml ruma
- 200 g šećera u prahu
Priprema
Čokoladu rastopiti u šerpi, dodati kafu, sok i kornfleks. Sjediniti masu i rasporediti po kalupu. Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati bademe, promešati i napraviti puslice od smese. Puslice sušiti u rerni zagrejanoj na 120*C oko 2 sata. Kafu razmutiti sa rumom, dodati želatin, promešati ostaviti da odstoji 15 minuta. Šećer i maskarpone sir dobro izmešati. Umutiti slatku pavlaku, dodati smesu od sira i pripremljenu kafu, promešati i sjediniti fil. Na koru od kornfleksa naneti fil i poređati puslice. Ukrasiti po želji.
Izvor: (www.kuhinjica.rs).
Objavi komentar