Potrebno:
Za biskvit:- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 2 žlice brašna
- 20 dag kokosa
- 3 dl mlijeka + 2 žlice ruma – za preljev pečene kore
Za kremu:
- 6 žumanjaca
- 5 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 11 žlica brašna
- 1/2 l mlijeka
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 25 dag margarina
Za glazuru:
- 15 dag čokolade za kuhanje
- 4 žlice ulja
- 3 dag margarina
Priprema:
Biskvit:- Bjelanjke miksati dok ne postanu potpuno čvrsti i tada dodati šećer, brašno i na kraju kokos.
- Masu nanijeti na pouljen i pobrašnjen lim za pečenje – OPREZ! Ova je masa poprilično suha i rasipna jer je puno kokosa u njoj, ali neka vas to ne obeshrabri. Lakše ćete je nanijeti na lim ako je budete lagano pritiskali žlicom na lim
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 220℃ 10-15 min, ili dok ne primjetite da je kora počela žutiti.
- Toplu pečenu koru izbosti vilicom i ravnomjerno politi sa mlijekom.
- Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom, pa im postepeno dodavati brašno i mlijeko koliko je potrebno da ne bude pregusto.
- Ostatak mlijeka zakuhati u loncu na pari pa u njega ukuhati ismiksanu kremu.
- Kuhati na pari uz miješanje dok se ne zgusne (cca 10 min)
- U vrući kuhanu kremu umiješati čokoladu natrganu na komadiće i miješati dok se ne otopi i sjedini s ostatkom žute kreme.
- Kremu ohladiti pa u ohlađenu umiješati izrađen margarin.
Glazura:
- U lončiću na pari otopiti čokoladu natrganu na komadiće stalno miješajući uz dodatak ulja i margarina. Glazura je gotova čim se čokolada i margarin otope. Ne smije zavrijeti!
Hladni biskvit premazati kremom i preliti čokoladnom glazurom. Kolač ohladiti i rezati na komade željene veličine. Najbolje je ako kolač odstoji u hladnjaku preko noći jer će se tako okusi najbolje prožeti i kolač će se lakše rezati
Izvor: (recipeci.com).
Objavi komentar