Sastav:
Biskvit:
• 6 jaja,• 6 kašika šećera,
• 3 kašike brašna,
• 2 kašike kakaa,
• 3 kašike marmelade od marelice ili šipka
Krema:
• 2 dl mlijeka,• 1-2 kašike brašna,
• 15 dg šećera,
• 2 jaja,
• 10 dg čokolade,
• 20 dg putra
I još:
• 4-5 banana,• 2 šlag kreme
Priprema:
1. Umutiti 6 žumanjaka sa šećerom, brašnom i kakaom. Umutiti bjelanjke s prstohvatom soli i lagano kašikom dodati ih u smjesu od umućenih žumanjaka. Ispeći.2. Ispečeni biskvit dok je topao premazati marmeladom od šipka ili marelice. Marmeladu prethodno dobro izmiješajte i prema potrebi dodajte koju kap vode ako je pretvrda.
3. Izrezati banane na kolutiće i poredati ih po premazanom biskvitu.
4. Zagrijavati mlijeko i šećer, dodati u to čokoladu da se istopi i u to umućena jaja i brašno. Kuhati dok se ne zgusne (2-3 minute). U ohlađenu kremu dodati omekšali umućeni putar i sve dobro pomiješati.
5. Staviti kremu preko banana.
6. Umutiti dvije šlag kreme i prema
Izvor: (doznajemo.com).
Objavi komentar