Sastojci:
- 6 jaja
- 2 čaše šećera + 5 kašika šećera
- 2 čaše mleka + 5 dl mleka
- 2 čaše ulja + 4 kašike ulja
- 4 kašike kakaoa
- 3 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g kokosovog brašna
- 4 kašike griza
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg pa dodati žumanca. Dodati brašno, prašak za pecivo, 2 čaše ulja i 2 čaše mleka. U dublji pleh od električnog šporeta, na pek papir sipati polovinu mase i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Griz razmutiti u 0,5 dl mleka pa ga zakuvati u preostalo zašećereno, provrelo mleko. Dodati i kokosovo brašno. Mešati dok se masa ne zgusne. Zapečenu koru izvaditi iz rerne i preko nje staviti vrući fil od kokosa. Preliti preostalom masom i vratiti kolač u rernu i dopeći ga. Kad se kolač prohladi preliti ga glazurom od čokolade i ulja. Kada se dobro ohladi iseći ga na kocke.Izvor: (ekspreslonac.com),
Objavi komentar