Sastojci:
Fil:
- 1 l mleka,
- 500 g šećera,
- 500 g mlevenih pečenih lešnika,
- 500 g mlevenog keksa,
- 250 g putera,
- kesica vanilin šećera
Fondan glazura:
- 50 g šećera u prahu,
- 1 belance,
- kašičica vode,
- ekstrakt lešnika,
- pola kašičice instant kafe
Priprema:
Prokuvajte mleko sa šećerom, dodajte keks i lešnik, sklonite s ringle i dodajte puter i vanilin šećer. Mutite dok se masa ne sjedini, pa još toplim filom nafilujte sve kore osim poslednje. Prekrijte folijom, pritisnite daskom i ostavite 24 sata da omekša. Za fondan brzo mutite belance sa šećerom u prahu i kašičicom vode. Dodajte kap ekstrakta lešnika i kašičicu skuvane instant kafe, te time premažete poslednju koru. Ostavite da se glazura stegne, secite na šnite oštrim nožem umočenim u vrelu vodu, da glazura ne bi pucala. Ukrasite celim lešnikom.
Izvor: (magicnirecepti.blogspot.com).
Objavi komentar