Za kore vam je potrebno:
- 6 belanaca,
- 130 g šećera
- 6 kasika brasna,
- 30 g kokosa i
- 1 kasika praska za pecivo
Prvo umutiti mikserom belanca pa dodati šećer i žumanca potom brašno, kokos i prašak za pecivo.
Okrugli pleh obložiti pek papirom izliti smesu i peći na 160C.Pečenu koru kada se ohladi iseći tj preseći na dva dela.
Za premazje potrebno:
- 260 ml slatke pavlake za kuvanje,
- 220 g bele čokolade i
- 130 g oljustenih mlevenih badema,
Ja sam stavila ne oljuštene, islreno nisam imala blanširanih ali me je i mrzilo da ih blanširam, jer sam sve pravila što bi se reklo u "pet do dvanajst"
Priprema:
Slatku pavlaku staviti u serpicu i grejati, kada je vrela-dosla malte me do ključanja, staviti u nju belu čokoladu i mlevene badenme. Dobro promešati i ostaviti da se prohladi.
Za fil potrebno je:
- 1/2 l mleka,
- 80 g šecera,
- 1 puding od vanile,
- 6 žumanaca,
- 70 g putera i
- - 250 g slatke pavlake za slag.
Priprema kreme:
Mleko sa šećerom ugrejati a odvojiti manju količinu npr 1dcl i pomešati sa pudingom i žumancima, apotom ukuvati u preostalo mleko. Mešati dok se ne zgusne a potom malo rashladiti te u mlak krenm dodati puter. Potom celu kremu dobro rashladiti da možete u nju umešatu ulupanu slatku pavlaku.
Potom filovati:
Kora, premaz od badema, krem, kora, premaz od badema i krem.
Izvor: (vojvodjanskakuhinja.blogspot.com).
Objavi komentar