Sastojci:
Tijesto:- 10 bjelanjaka snijeg
- 40 dag šećera
- 10 dag čokolade u
- prahu ili 5 dag kakaa
- 15 dag brašna
- 15 dag oraha
Krema:
- 10 žumanjaka
- 30 dag šećera
- 10 dag brašna
- 5 dl mlijeka
- 12,5 dag margarina
Glazura:
- 10 dag čokolade
- 4 žlice ulja
Priprema
Priprema tijesto:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer i u gustu smjesu lagano umijesati cokoladu, brasno i orahe. Na aluminijskoj foliji ili na masnom papiru ispeci 6 kora.Priprema krema:
Zumanjke, secer i brasno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin i sve jos jednom dobro izraditi. Kore premazivati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolac preliti cokoladnom glazurom.Izvor: (dobar-recept.blogspot.com).
Objavi komentar